Bezárás

Túrakedvelőknek

  • Könnyed kirándulás: Balatonmáriafürdő – Balatonkeresztúr – Bokros-hegy - 5 km

Balatonkeresztúr túraútvonal  Pince irányába.jpgA kirándulást ajánlott gyalog illetve kerékpárral megtenni. A túra egyik legszebb része a Bokros-hegyen, a régi présházaknál található, ahol lélegzetelállító balatoni látkép tárul a szemünk elé. A legmagasabb pontja egy keresztnél van, amely a keresztúri templomtól induló dűlőúton haladva alig huszonöt perces sétával elérhető. (153 méter)


  • Bemelegítő biciklizés: Nyugatiövcsatorna - 15 km oda-vissza

nyugati övcsatorna.jpgÚtvonalak: Nyugati-övcsatorna keleti part - Kéthelyi híd - Nagy Berek - Kéthely - Balatonújlak - Nyugati-övcsatorna nyugati part

Megjegyzés: A csatorna parti útvonalon gödrök is vannak, amelyek megnehezítik a közlekedést, illetőleg kihívást jelentenek a terepjárást kedvelőknek. Esős időszakban előfordulhatnak nagy tócsák is. Az útvonal további részei bármikor könnyen bejárhatók.


  • Bokros-hegyi túra – 5-10 km

Balatonkeresztúr túraútvonal 2.jpgAzoknak a turistáknak ajánljuk, akik szeretik a kisebb túrákat. Korábban említett Bokros-hegyen megtekinthetőek a védett pincék, amelyek nem csak a településünkön láthatóak, hanem a mellettünk fekvő Balatonberénybe is átnyúlnak. A túraútvonal kitáblázásának köszönhetően, könnyedén bejárható a lenyűgöző kilátással és a múlt emlékeivel övezett kiránduló helyünk.
Mountain bike-kal érdemes nekivágni a terepnek, ha a biciklizés szerelmesei vagyunk. A terület csak egy kis része aszfaltozott, illetve murvás, így kisebb kihívást kínál a bringások számára is.


Címkék:

SZÉP Kártya magyar konyha étkezési utalvány egész évben nyitva kávé üdítő félpanzió légkondícionálás A’la Carte Erzsébet utalvány sportszer kölcsönzés minibár masszázs 1 éjszakást is fogad vegetáriánus étel pénzváltás foci kondícionáló terem mosógép nemzetközi konyha nyitott rész diabetikus ételek Magánszálláshelyek Hotelek, panziók

Vissza az előző oldalra