Bezárás

Bél Mátyás Látogatóközpont és Vendégház8648 Balatonkeresztúr, Ady Endre u. 26.

A Délnyugat Balatoni térség mind szélesebb körű – elsősorban digitális-multimédiás – bemutatását tűzte zászlajára a 2014-ben megnyílt, az egykori Festetics uradalomból létrehozott Bél Mátyás Látogatóközpont és Vendégház. Festetics Kristóf vendégeként 1731 telén a neves tudós, író, utazó hosszabb időt töltött itt, ennek emlékére nevezték el róla az intézményt.

 

A többfunkciós barokk műemlék épület napsütötte boltíves folyosóján, az Árkád Galériában időszaki képzőművészeti tárlatokat tekinthetnek meg a látogatók, akik turisztikai információkat, programajánlatokat, térképeket, szórólapokat is kaphatnak a recepción. A kiállításokon túl a nagyteremben kulturális és ismeretterjesztő programokat, előadásokat, koncerteket, konferenciákat rendeznek, és itt zajlanak a helyi hivatalos házasságkötések is. Üdítően szép a kisterem 1225 literes akváriuma, amelyben balatoni halak úszkálnak. Az előadótermek (96 m2, 42 m2) bérelhetőek.

 

A tetőtérben 7db fürdőszobás, modern stílusú szoba (6 db négyágyas és 1 db kétágyas) várja az ide érkezőket. A padlószőnyeges szobák felszereltsége: 2 db egyszemélyes ágy, 1 db emeletes ágy, színes LCD televízió, mini hűtőszekrény, számzáras széf, központi vezérlésű légkondicionálás, a fürdőszobák zuhanyzósak. A tetőtéri társalgóban vendégeink különféle társasjátékokkal, tévézéssel múlathatják az időt, vagy beleolvashatnak a Balatonnal kapcsolatos 300 kötetes könyvtár könyveibe, szakirodalom gyűjteményébe. Az olvasósarok minden látogató számára rendelkezésre áll. Szép látványt nyújt a hatalmas, ápolt kert bográcsozó hellyel, árnyas lugassal, hangulatos padokkal. Ingyenesen igénybe vehető: Wi-fi, zárt parkoló, grillező-bográcsozó hely, konyhahasználat. A földszint akadálymentesített. Ellátás nincs. Nyitva egész évben. 

Címkék

konferenciaterem szauna játszótér Hotelek, panziók

Szolgáltatások

Térkép

Térkép betöltése...

Térképmozgatás megszüntetése

aaa.jpg
További képek

Elérhetőségek:

QR-kód:

QR-kód

Kapcsolatfelvétel

A csillaggal (*) megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Biztonsági ellenőrző kód

Vissza az előző oldalra