Bezárás

Pályázat

Sajtóközlemény

„TDM fejlesztés a jövő turizmusáért pályázat” megvalósulásra került Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr községekben.

Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr Turisztikai Egyesülete eredményesen lezárta a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program keretében a „TDM fejlesztés a jövő turizmusáért” címmel kiírt pályázatot.

A pályázat során elnyert támogatás összege: 49,98 millió forint volt. (A támogatás aránya 85 %.)

Ebből valósult meg az alapvetően háromfajta területből – építkezés, eszközbeszerzés, szolgáltatás fejlesztés – összetevődő turisztikai fejlesztés, melynek legfontosabb elemei: új turisztikai iroda, 2 fedett pihenőhely és túraútvonal létrehozása, helyi információs rendszer kialakítása, marketing eszközök és rendezvényszervezés.

Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „TDM fejlesztés a jövő turizmusáért” című, DDOP-2.1.3/C-12-2012-0005 jelű pályázatot 2015.március 31-én lezártuk.

A fejlesztés során korszerű, új turisztikai irodát alakítottunk ki a központi strandi épület földszintjén, továbbá 1-1 fedett pihenőhelyet készítettünk a Nyugati-övcsatorna, illetve a Bokrosi-hegy területén. Az utóbb említett pihenőhely projekt során kialakítandó túraútvonal mellett helyezkedik el. Településeink – Balatonkeresztúr és Balatonmáriafürdő – teljes területén egységes információs táblákat, útjelzőket, térképeket, érintőképernyős információs terminálokat helyeztünk el, amelyek segítik az idelátogatókat a tájékozódásban, emellett bemutatják az egyesület tagjainak szolgáltatásait. Színvonalas egyesületi honlap, 3D-s települési és szolgáltatói körséta, különféle tájékoztató füzetek, szórólapok segítenek a célközönség minél hatékonyabb megszólításában. Az egyesületünk a fejlesztés keretében az elmúlt két év során összesen nyolc alkalommal képviseltette magát hazai turisztikai kiállításokon. Mindezeken túl a desztináció több helyszínén 14 családi rendezvényt szervezett a nyári szezonok alkalmával. Interaktív gyerekprogramokat, bábszínházas illetve animációs délutánokat tartottunk, amelyek nagy sikerrel zárultak.

A projekt során elsőként a strandi információs iroda készült el, majd a korábban említett két pihenőhely építése következett. Miután a nagyobb volumenű építési munkák befejeződtek, elkészítettük a marketing anyagokat. Információs táblákat helyeztünk ki és a turisztikai anyagokat is elkészítettük (településeket bemutató kiadvány, szolgáltatókat bemutató kiadvány, helyi térkép, szolgáltatókat jelző térképek).

Balla György
egyesület elnökeinfoblokk_kedv_final_RGB_ERFA

BALATONMÁRIAFÜRDŐ-BALATONKERESZTÚR

TURISZTIKAI EGYESÜLETE
H-8647 Balatonmáriafürdő, Keszeg utca 12.
Telefon: +36 30 835 8856